Vi

Vi, Marie Agace och Karin Andersson Akne älskar hästar och har ridit sedan vi var barn. Sedan ett tiotal år har vi helt gått över till Islandshästar från att tidigare ha ridit stora hästar.
Det är förvånande så mycket som är lika. En häst är en häst – oavsett ras – men samtidigt har islandshästarna en så stark personlighet och ett så underbart temperament att vi inte kunde låta bli att fascineras. Sannolikt kommer det av deras naturliga uppfödning i flock där de lär sig både att vara uppmärksamma och att respektera sin plats i rangordningen, de är alltså oerhört sociala.  Det gillar vi som själva är socionom och förskolelärare i våra grundutbildningar.

Att rida är att använda sin sociala begåvning i kontakten med hästen. Det gäller att försöka förstå varandras språk. Utmaningen för såväl häst som människa är att försöka förstå hur den andre uppfattar världen. En uppgift som bör vara betydligt lättare för människan än för hästen!

Genom Sleipnirs ängar ville vi göra det möjligt för flera att få uppleva sådana fantastiska ögonblick som vi själva upplevt, med islandshästar.

Välkommen till Stubbarps gård och Sleipnirs ängar !
Marie Agace och Karin Andersson Akne,
av Svenska Islandshästförbundet Diplomerade Ridledare.

Marie Agace och Hrönn

Karin Andersson Akne och Dreyri